Tésztakészítési eljárások

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakközépiskola és szakiskola
  • IKT feladat
  • szakképző iskola
Szerző*: Martonné Volf Ibolya, Galicz István
Ajánlott évfolyam*:
  • 10. évfolyam
  • 11. évfolyam
Ajánlott létszám*: nagycsoport (teljes osztály)
Időkeret*: 6-10 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Digitális kompetencia
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Turizmus-vendéglátás
Szaktantárgy: szakmai elmélet

A tananyag egyes sütő- és cukrászipari tészták készítését dolgozza fel, élménypedagógiai elemek alkalmazásával. A foglalkozások felölelik: - a cukrászat témaköréből a felvert tészta készítését, fajtáit, a felvert tésztából készíthető uzsonnasüteményeket; - a sütőipari tésztakészítés elméleti alapjait, a sütőipari leveles tészta készítésének műveleteit. Az alkalmazott élményalapú tanulási módszer segítségével a tanulók téma iránti érdeklődése felkelthető, illetve folyamatosan fenntartható. A logikus gondolkodás, a problémamegoldó- és rendszerező képesség fejlődik, lehetőség van kooperatív tanulásra. A csoportmunka fejleszti a kommunikáció, az együttműködés, valamint az empátia készségét.