| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Martonné Volf Ibolya, Galicz István |
| Ajánlott évfolyam*: |
|
| Ajánlott létszám*: | nagycsoport (teljes osztály) |
| Időkeret*: | 6-10 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola |
| Ágazat*: |
|
| Szaktantárgy: | szakmai elmélet |
A tananyag egyes sütő- és cukrászipari tészták készítését dolgozza fel, élménypedagógiai elemek alkalmazásával. A foglalkozások felölelik: - a cukrászat témaköréből a felvert tészta készítését, fajtáit, a felvert tésztából készíthető uzsonnasüteményeket; - a sütőipari tésztakészítés elméleti alapjait, a sütőipari leveles tészta készítésének műveleteit. Az alkalmazott élményalapú tanulási módszer segítségével a tanulók téma iránti érdeklődése felkelthető, illetve folyamatosan fenntartható. A logikus gondolkodás, a problémamegoldó- és rendszerező képesség fejlődik, lehetőség van kooperatív tanulásra. A csoportmunka fejleszti a kommunikáció, az együttműködés, valamint az empátia készségét.