Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Martonné Volf Ibolya, Galicz István |
Ajánlott évfolyam*: |
|
Ajánlott létszám*: | nagycsoport (teljes osztály) |
Időkeret*: | 6-10 tanóra |
Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola |
Ágazat*: |
|
Szaktantárgy: | szakmai elmélet |
A tananyag egyes sütő- és cukrászipari tészták készítését dolgozza fel, élménypedagógiai elemek alkalmazásával. A foglalkozások felölelik: - a cukrászat témaköréből a felvert tészta készítését, fajtáit, a felvert tésztából készíthető uzsonnasüteményeket; - a sütőipari tésztakészítés elméleti alapjait, a sütőipari leveles tészta készítésének műveleteit. Az alkalmazott élményalapú tanulási módszer segítségével a tanulók téma iránti érdeklődése felkelthető, illetve folyamatosan fenntartható. A logikus gondolkodás, a problémamegoldó- és rendszerező képesség fejlődik, lehetőség van kooperatív tanulásra. A csoportmunka fejleszti a kommunikáció, az együttműködés, valamint az empátia készségét.