Tejes tészták bemutatója

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • tanári projekt
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakképző iskola
Szerző*: Turi Tibor
Ajánlott évfolyam*: 10. évfolyam
Ajánlott létszám*: nagycsoport (teljes osztály)
Időkeret*: 6-10 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Ágazat*: Élelmiszeripar

A projekt célja, hogy a tanulók megismerkedhessenek a tejes tésztából előállított termékekkel. Tanulják meg ezeknek a termékeknek a készítését. Tudjanak alkalmazni különböző fonási technikákat, melyeket más tésztacsoportoknál is fel tudnak majd használni. A termékek elkészítése mellett a tálalás, a bemutatás, a kóstoltatás is szerepet kell,hogy kapjon a gyakorlati foglalkozások végén. Ezt egy kis kávézó berendezésével tudják megvalósítani a diákok, ahol a termékeket el is fogyaszthatják tanáraik éstársaikkörében. Így azonnali visszajelzést kaphatnak a tanulók a produktumaikról. A projekt célja a figyelem, a kreatív gondolkodás fejlesztése, valamint az új ismeret rögzítése élményszerűen.