Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Turi Tibor |
Ajánlott évfolyam*: | 10. évfolyam |
Ajánlott létszám*: | nagycsoport (teljes osztály) |
Időkeret*: | 6-10 tanóra |
Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium |
Ágazat*: | Élelmiszeripar |
A projekt célja, hogy a tanulók megismerkedhessenek a tejes tésztából előállított termékekkel. Tanulják meg ezeknek a termékeknek a készítését. Tudjanak alkalmazni különböző fonási technikákat, melyeket más tésztacsoportoknál is fel tudnak majd használni. A termékek elkészítése mellett a tálalás, a bemutatás, a kóstoltatás is szerepet kell,hogy kapjon a gyakorlati foglalkozások végén. Ezt egy kis kávézó berendezésével tudják megvalósítani a diákok, ahol a termékeket el is fogyaszthatják tanáraik éstársaikkörében. Így azonnali visszajelzést kaphatnak a tanulók a produktumaikról. A projekt célja a figyelem, a kreatív gondolkodás fejlesztése, valamint az új ismeret rögzítése élményszerűen.