Angol nyelvű élelmiszeripari szakmai szótár

Nincs jogosultság
Angol nyelvű élelmiszeripari szakmai szótár
 Nincs jogosultság
Általános adatok
Szerző: Molnár Edit
Rövid leírás: Az élelmiszeripari szakmához kapcsolódó angol nyelvű szakszótár
Leírás: Az élelmiszeriparhoz kapcsolódó középiskolai képzés angol nyelvű szótára a képzés 7 területéhez csatlakozó témákban próbálja elmélyíteni a szókincset.
Célcsoport: 9-13 osztályos középiskolai tanulók
Létszám (fő): 15
Tulajdonságok
Ajánlott évfolyam: 09. évfolyam, 10. évfolyam, 11. évfolyam, 12. évfolyam, 13. évfolyam
Ajánlott létszám: kiscsoport (maximum 15 fő)
Ágazat: Élelmiszeripar
Időkeret: >20 tanóra
Kompetenciák: Digitális kompetencia, Idegen nyelvi kommunikáció, Kulturális kompetencia, Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák, Tanulás tanulása
Nehézség: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Szerző: Molnár Edit
Tananyagfejlesztő intézménye: AM KASZK, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Hygiene, Quality Ensurance, Microbiology
Elem címe: Hygiene, Quality Ensurance, Microbiology
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár-Higiénia, minőségbiztosítás, mikrobiológia
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész a Higiénia, minőségbiztosítás, mikrobiológia témaköröket veszi át.

Food Industrial Measurement Practice
Elem címe: Food Industrial Measurement Practice
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár-Élelmiszeripari mérési gyakorlat
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész a élelmiszeripari mérési gyakorlathoz kapcsolódó kifejezéseket veszi át.

Food chemistry
Elem címe: Food chemistry
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár-Élelmiszeripari kémia
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész az élelmiszeripari kémiához kapcsolódó kifejezéseket veszi át.

Material science
Elem címe: Material science
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár- Anyagismeret
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész anyagismeret témakört veszi át.

Food Industrial Operations and Technology
Elem címe: Food Industrial Operations and Technology
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár- Élelmiszeripari műveletek és technológia
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész az élelmiszeripari műveletek és technológia témakörhöz tartozó szókincset veszi át.

Procedures and Technologies of Food-Production
Elem címe: Procedures and Technologies of Food-Production
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár- Élelmiszer előállítási folyamatok és technológiák
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész az  élelmiszer előállítási folyamatok és technológiák témaköreit veszi át.

Food Industrial Procedures and Machines
Elem címe: Food Industrial Procedures and Machines
Szerző: Molnár Edit
Típus:    Beágyazás
Élelmiszeripari szótár- Élelmiszeripari folyamatok és gépek
Leírás:

A szótár célja, hogy a tanuló minél átfogóbb ismeretet szerezzen az angol nyelvi élelmiszeripari szakmai szókincshez kapcsolódóan. Ez a rész az élelmiszeripari folyamatok és gépekhez kapcsolódó kifejezéseket veszi át.