Szerző:
Martonné Volf Ibolya
Rövid leírás: A tananyag a felvert tésztából készült uzsonnasüteményeket dolgozza fel, egy tanítási órában.
Leírás: A tananyag tartalmazza az elsajátítandó ismeretanyagot (PDF dokumentum), valamint a végrehajtandó feladatok elérhetőségét.
A PDF dokumentumban található anyag összefoglalja a felvert tésztából készíthető uzsonnasütemények csoportosítását, készítési módját.
Az első linkre kattintva a tanulók gyakorolhatják a felvert tésztából készíthető uzsonnasütemények csoportosítását, rendszerezését.
A második link egy tankocka mátrixhoz vezet, amelynek feladatait a tanulók tetszőleges sorrendben, egyéni ütemben oldhatják meg. Indokolt esetben - a súgóra kattintva - segítséget kapnak a feladat megoldásához.
Az utolsó linkre kattintva egy rövid videós feladat megoldására is sor kerülhet.
Célcsoport: 10-11. évfolyam, pék-cukrász szakma
Időtartam: 45 perc
Létszám (fő): 20