Tésztakészítési eljárások - piskótafelvert készítése

Belépés a foglalkozásba
Tésztakészítési eljárások - piskótafelvert készítése
 Regisztráltaknak elérhető
Általános adatok
Szerző: Martonné Volf Ibolya
Rövid leírás: A tananyag a piskótafelvert tészta készítését dolgozza fel, egy tanítási órában.
Leírás: A cukrászatban az egyik legalapvetőbb tészta, a piskótafelvert, ezért rendkívül fontos, hogy az elsajátításában a tanulók aktívan vegyenek részt, és a megszerzett ismeretek tartósak legyenek. Az alkalmazott élményalapú tanulási módszer (QR-kód olvasó) segítségével a téma iránti érdeklődésük felkelthető, illetve folyamatosan fenntartható. A feladat végrehajtásához szükség van QR-kódokra, amelyeket ki kell nyomtatni, majd a tanterem, folyosó, udvar, stb. különböző részein el kell helyezni. A tanulók telefonjuk segítségével leolvassák a QR-kódokat, amelyek a piskótafelvert készítésének műveleteit tartalmazzák. A leolvasott szövegeket sorrendbe helyezik, így kapják meg a piskótafelvert készítésének technológiáját. A feladat megoldása az ismeretanyag összefoglalásával zárul.
Célcsoport: 10-11. évfolyam, pék-cukrász szakma
Időtartam: 45 perc
Létszám (fő): 20
Tésztakészítési eljárások - piskótafelvert készítése
Elem címe: Tésztakészítési eljárások - piskótafelvert készítése
Szerző: Martonné Volf Ibolya
Típus:    WORD
A tananyag a piskótafelvert tészta készítését dolgozza fel, QR-kódos játék segítségével.
Leírás:

A feladat végrehajtásához szükség van QR-kódokra, amelyeket ki kell nyomtatni, majd a tanterem, folyosó, udvar, stb. különböző részein el kell helyezni. A tanulók telefonjuk segítségével leolvassák a QR-kódokat, amelyek a piskóta felvert készítésének műveleteit tartalmazzák. A leolvasott szövegeket sorrendbe helyezik, így kapják meg a piskóta felvert készítésének technológiáját. A feladat megoldása az ismeretanyag összefoglalásával zárul.